Schade melden

Terug

Heeft één van je klanten schade? Dat is altijd vervelend. Voor het melden van een schade stuur je een mail naar schade@abw.nl of bel je naar +31(0)88 100 26 50. Onze schadeafdeling helpt je graag verder.

 • 1
  Je meldt de schade

  Je meldt de schade bij ons (of de tegenpartij doet dit). Dit kan telefonisch via +31 (0)88 1002650 (lokaal tarief) of per e-mail, schade@abw.nl.

  Wil je ons helpen om snel de schade af te wikkelen? Stuur dan meteen alle relevante informatie mee, zoals een door beide partijen ondertekend schadeformulier, foto’s, een schaderaming of offerte en eventueel een getuigenverklaring of politierapport.
 • 2
  Wij bevestigen de schade

  Je ontvangt binnen 3 werkdagen na de melding een bevestiging van ontvangst en een schadenummer. Als wij nog niet alle relevante documenten ontvangen hebben, vragen wij je om die op te sturen. Wij hebben in ieder geval een ondertekend schadeformulier nodig en eventueel een gespecificeerde herstelofferte, getuigenverklaring(en), foto’s en/of een politierapport. Je stuurt de documenten naar schade@abw.nl of per post naar ABW Volmacht B.V., Postbus 3027, 3301DA, Dordrecht.
 • 3
  Wij beoordelen de schade

  Om na te gaan, hoe we de schade verder afhandelen, beoordelen we de schade. We bekijken of je klant voor de schade verzekerd is, of alle benodigde gegevens aangeleverd zijn, of er een schade-expert nodig is en of we de schade kunnen verhalen op een tegenpartij.
 • 4
  Wij betalen de schade uit (indien verzekerd)

  Is de schade verzekerd? Dan vergoeden wij de schade onder aftrek van het geldende eigen risico. Dit doen we binnen 14 dagen nadat de beoordeling is afgerond.
 • 5
  Wij verhalen eventueel de schade op een tegenpartij

  Is je klant Volledig Casco verzekerd en is de tegenpartij aansprakelijk? Dan betalen wij de schade onder aftrek van het geldende eigen risico en verhalen de totale schade op de tegenpartij. Is je klant WA of Beperkt Casco verzekerd en heeft de klant een rechtsbijstandverzekering? Dan geven wij de schademelding door aan de rechtsbijstandsverzekeraar.

Vragen of direct hulp nodig?

Neem contact op met onze schadeafdeling.

 +31 (0)88 100 26 50 schade@abw.nl