Verzekeringsproducten

ABW Volmacht is hét verzekeringskantoor voor de logistieke sector. Wij hebben ons gespecialiseerd in verzekeringen voor de logistieke sector. Ben je opzoek naar een mooi product voor jouw logistieke klant? Dan ben je bij ABW Volmacht aan het juiste adres. Hieronder vind je een overzicht van de verzekeringen die wij in onze volmacht kunnen sluiten.

Transport

Onder de noemer transport verstaan wij twee producten; de Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering en de Container-/ trailer aansprakelijkheidsverzekering. Met de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering verzeker je de aansprakelijkheid voor schade aan vervoerde zaken van derden. Met de Container-/ traileraansprakelijkheidsverzekering verzeker je de container of trailer van derden die je tijdelijk gebruikt.

Motorrijtuigen

Naast het personeel zijn de motorrijtuigen het belangrijkste onderdeel binnen het logistieke bedrijf. Die wil je dus goed verzekeren met een dekking die bij ze past. Als specialist in de logistieke sector hebben wij veel mogelijkheden voor het verzekeren van zowel de vrachtauto’s, opleggers en aanhangwagens, maar ook eventuele personen- en bestelauto’s. Vanaf een bepaald aantal objecten sluiten wij hiervoor een zogenaamde wagenparkverzekering af. De wagenparkverzekering wordt uitsluitend op basis van vaste premie afgesloten en heeft een standaard betalingstermijn per kwartaal.

Werkmaterieel

Met de Werkmaterieelverzekering van ABW Volmacht verzeker je de klant voor schade aan derden. Ook is het mogelijk de schade aan het eigen werkmaterieel of eigen zaken te verzekeren.

Rechtsbijstand

Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt uw klant juridische hulp van de verzekeraar bij een onverwacht conflict in de uitoefening van zijn bedrijf. Hierbij is ook inbegrepen eventuele kosten, zoals proceskosten en kosten voor externe deskundigen. Het product is specifiek ingericht voor ondernemers in het wegtransport. Als risicodrager kan gekozen worden voor ARAG en voor DAS.

Verzuim

Met de verzuimverzekering via ABW Volmacht verzekert de werkgever zich tegen de financiële gevolgen door ziekte van haar werknemers. Bovendien maakt ABW Volmacht gebruik van aangesloten arbodiensten (ArboNed en Perspectief) om te komen tot een snelle en duurzame re-integratie van werknemers.

Aansprakelijkheid voor bedrijven

De aansprakelijkheidsverzekering van ABW Volmacht dekt schade aan personen en/of zaken van derden én de aansprakelijkheid voor de werkgever. Deze verzekering is specifiek ingericht voor de logistiek dienstverlener.

Brand

Met de brandverzekering van ABW Volmacht dekken we directe en indirecte financiële gevolgen van een brand. Afhankelijk van de specifieke situatie je klant heb je de keuze uit de volgende verzekeringen en dekkingen:

  • Gebouwenverzekering: voor schade aan uw bedrijfspand
  • Inventaris en goederenverzekering: voor schade aan uw roerende zaken
  • Reconstructiekosten: voor het opnieuw verzamelen van data
  • Bedrijfsschadeverzekering: voor de vaste kosten en gemiste winst
  • Extra kosten: om uw bedrijf weer op gang te krijgen

Multiline

De Multiline-verzekering is opgebouwd uit de volgende modules;

  • Module aansprakelijkheid:
Deze module dekt de wettelijke aansprakelijkheid, inclusief werkmaterieel, maar ook de contractuele aansprakelijkheid voor de logistieke klant.
  • Module mobiele objecten
Met deze module verzeker je cascoschade aan werkmaterieel van je klant.
  • Module goederen
Met deze module dek je de schade aan de vervoerde zaken van de logistieke klant of de opdrachtgever.
  • Module douane activiteiten
Met deze module dek je de aansprakelijkheid voor schade als gevolg van vorderingen met betrekking tot douane- en accijnsdocumenten.

Opleidingen en preventie

Wij richten ons niet alleen op verzekeren. Wij vinden het belangrijk dat de schadelast binnen het bedrijf van jouw klant beheersbaar is. Voor de klant betekend dit minder te betalen eigen risico’s en een lagere premie. Met ABW Opleidingen en Preventie denken wij mee met je. Door inzicht in de meest voorkomende verzuim- en schadeoorzaken van jouw klant zijn wij in staat om een advies op maat uit te brengen.

ABW Opleidingen en Preventie beschikt over diverse trainingen om schades te voorkomen en te beperken. Onze trainingen zijn code 95 gecertificeerd, waardoor je klant ook van dit voordeel kan profiteren. Onze preventieadviseur staat klaar om je te voorzien van advies.